Chata Dias Špindlerův Mlýn

chata dias špindlerův mlýn

Propojení částí skiareálu

Propojení částí Skiareálu Špindlerův Mlýn má již konkrétní obrysy, protože se konečně začalo realizovat. 

Propojení částí skiareálu:
Nákres na mapě znázorňuje:

– červenými čarami trasy nových lanovek s parkovacím a lanovkovým terminálem u přehrady (červený obdélníček) – jedna lanovka (6-sedačka) je na vrch Hromovka a druhá (10-kabinka) doprostřed červené sjezdovky z Medvědína

žlutými pruhy je vyznačeno vedení budoucích sjezdovek jedna sjezdovka – Přehradní, od stanice Hromovka dolů k přehradě na terminál a druhá – Lesní sjezdovka, obočuje z červené medvědínské sjezdovky a vede nad Bedřichovem a u Lesany se otáčí směrem k přehradě na terminál. Tyto sjezdovky jsou už  v provozu a to včetně zasněžování. Je zde též vyznačena úprava propojení Labské s ostatními částmi Skiareálu. Na Vodovodní (modrá z Míseček) bylo doplněno zasněžování, upravena šířka i profil sjezdovky – to je významné zlepšení!

Sjezdovky jsou hotové - Hromovka

Na zimní fotce z webkamery je již vidět nová sjezdovka Přehradní, která je hotová včetně zasněžování. V budoucnu umožní sjet na lyžích dolů k lanovkovému terminálu u přehrady Labská.  Tato sjezdovka vede od horní stanice Hromovka dolů k přehradě. Na břehu přehrady Labská je nová čerpací stanice a zásobní nádrže na vodu pro zasněžování jak sjezdovek na straně Svatý Petr, tak výhledově i pro sjezdovky na Mísečkách.  

Sjezdovka Lesní na Medvědíně

Sjezdovka Lesní z Medvědína k přehradě je již také vykácená a terénně upravená. Je to ten obloukový průsek v lese vedoucí od  červené sjezdovky nad sídlištěm Bedřichov a u Lesany se pak stáčí dolů k přehradě. 

Nově upravená Vodovodní a to i s umělým zasněžováním a horní část sjezdovky Lesní je již v provozu. 

Parkovací terminál u přehrady

Vizualizace parkovacího a lanovkového terminálu s mosty pro sjezdovky Přehradní a Lesní přes Labe a přes silnici. Lanovkový a parkovací terminál bude vybudován na dnešním parkovišti P1 u přehrady. Zde zatím nejsou vidět žádné přípravy pro stavbu terminálu – probíhá jednání s Městem o dalším postupu:  Skiareál se snaží vyjednat změnu a v první etapě postavit terminál jen pro stanice lanovek s pozemním parkovištěm za TS, tedy zatím bez parkovacího domu. 

Dvě stanice lanovek a dva mosty

Na terminálu budou dvě stanice lanovek. Ta vlevo, 6-sedačková, povede na Hromovku a ta vpravo, 10-kabinka, povede na Medvědín. Po mostě přes Labe vlevo se bude sjíždět k terminálu na lyžích sjezdovkou Přehradní a po mostě přes silnici vpravo se bude sjíždět na lyžích po sjezdovce Lesní. Zatím zde nejsou vidět žádné přípravy pro stavby mostů – viz předchozí odstavec.